torstai 16. huhtikuuta 2009

Lempeä pannukana ja kesäkurpitsalaivat




Tänä iltana kanamme otti salvialta tuoksuvan maitokylvyn. Lempeillä juustoilla lastatut kesäkurpitsaveneet purjehtivat paikalle - samalle lautaselle. Tämän herkun juju on tuoreissa yrteissä, joista lähtee valloilleen huumaava tuoksu ja sitä kautta taivaallinen maku.

Kesäkurpitsalaivat

yksi suuri tai kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa
1 valkosipulinkynsi
tuoretta persiljaa
1 kananmuna
50 g asiago-juustoa tai kermajuustoa hienonnettuna
2 lusikallista raastettua parmesaania
3 lusikallista korppujauhoja
suolaa ja pippuria


Kesäkurpitsat pestään ja halkaistaan pituussuunnassa kahtia. Niiden sisus kaavitaan lusikalla. Laitetaan laivat uunivuokaan odottamaan ja pilkotaan sisukset kuutioiksi. Käristetään silputtu valkosipulinkynsi pannulla, joukkoon lisätään kesäkurpitsanliha, sopivasti suolaa, pippuria ja persiljasilppua. Keitetään hieman kasaan, eli 5-8 minuuttia.


Seokseen lisätään loput ainekset ja sekoitetaan. Kesäkurpitsaveneet kannattaa suolata kevyesti niiden sisäpinnalta. Kannattaa myös koemaistaa täyte: onko suola kohdallaan? Massa lastataan laivoihin, kuorrutetaan korppujauholla sekä oliiviöljynauhalla tai ripauksella parmesaania. Laivat paistetaan 180 asteessa parikymmentä minuuttia. Pidetään silmällä laivojen pohjaa, etteivät vaan kypsy liikaa ja lötkisty.


Salviakanan maitokylpy

sopivasti broilerin rintafileitä
puoli lasia maitoa
"kaunis nokare" voita eli 40 g
vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
tuoretta salviaa


Kanat kieritellään jauhoissa ja käristetään voissa nopeasti molemmin puolin. Samalla ne suolataan ja niiden pintaan lisätään salvian lehtiä. Kun ne ovat kevyesti ruskistuneita, pannulle lisätään maito. Annetaan keittyä kasaan pienellä liekillä.
Tämän aterian maut ovat harmoniset ja herkulliset. Lempeät, sekä keveät. Suosittelen lämpimästi!


3 kommenttia:

  1. Aivan ihana ohje, kiitos! Maut olivat juuri sitä, mitä lupasit, pehmeitä ja harmonisia. Salvia on aivan loistava yrtti ja broileri kypsyi maidossa maittavan mehukkaaksi.

    -Liisi-

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, että maitokana pääsi kokeiluun teidänkin keittiössänne! Olin itsekin erittäin positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta, vaikka ensisilmäyksellä maidon ja broilerin risteytys kuulostikin hieman... erikoiselta! Olen kanssasi samaa mieltä salviasta! Kiitos, että kerroit kokemuksestasi!

    VastaaPoista
  3. Juuri siksi minäkin tartuin tähän ohjeeseen, maito tuntui niin "omituiselta", että oli pakko kokeilla!

    -Liisi-

    VastaaPoista